Blogger / Sitenize Sosyal Medya Takip Butonları Ekleme / Resimli Anlatım

Merhaba arkadaşlar,

Bir süre önce sizler ile Google altyapısını kullanarak ücretsiz blog deneyimi sunan, Blogger içerik yönetim sisteminin kullanımı ile ilgili tecrübelerimi paylaşmaya başlamıştım. 

Hakkı Şenkeser
Sosyal Medya İkonları

Hakkı Şenkeser “Benim Dikey Dünyam” isimli kişisel bloğumda bir yandan farklı başlıklarda, ilgi duyduğum alanlarda içerik üretip sizler ile paylaşmaya devam ederken. Bir yandan da blogger içerik yönetimi sistemi ile ilgili tecrübelerimi, ilk defa blog yazacak ya da blogger sistemini tanımak isteyen arkadaşlarım ile paylaşmaya 2018 yılı boyunca da elimden geldiğince devam edeceğim.


Yazı dizimizin ilk bölümünde sizler ile Blog Nedir? Blogger Nedir?, Kişisel BlogNedir ve Ne amaçla kullanılır? Konularında ki tecrübelerimi paylaşmıştım. 


Tekrar geriye dönerek bu başlıkları hatırlamak isteyen arkadaşlarım yazı içerisinde ki linkleri takip ederek ilgili başlıklara kolaylıkla ulaşabileceklerdir.

Bugün sizlere, sitenize resimli sosyal medya takip butonlarını nasıl ekleyeceğinizi resimli olarak anlatacağım.

Hakkı Şenkeser
Sosyal Medya
Sosyal medyanın günümüzde hayatımızın en önemli parçalarından biri haline geldiğini sanırım kimse inkâr etmeyecektir. Özellikle blog yazarak ürettiğiniz içerikleri benim gibi internet ortamında paylaşan biriyseniz sosyal medya sizin için çok daha önemli hale geliyor. Eğer büyük emek harcayarak yazdığınız yazıları çok daha fazla okuyucuya ulaştırmak istiyorsanız sosyal medyayı normal kullanıcılardan bir adım daha önde takip etmeli ve bloğunuza sosyal medya uygulamalarını eklemelisiniz.

Sitenize Sosyal Medya Takip Butonları Ekleme

Öncelikle bu konuda uzunca bir araştırma yaptığımı, hatta ucundan HTML kodlama diline giriş yaptığımı da söylemek isterim.

Hakkı Şenkeser
Hakkı Şenkeser "Benim Dikey Dünyam"


Öncelikle HTML Nedir?

Html web sayfaları hazırlamak için kullanılan bir işaretleme dilidir. Hâlihazırda kullandığımız web tarayıcıları (Internet Explorer, Firefox, Chrome v.b) bu kodları anlayarak görsel web sayfalarına dönüştürürler.

Blogger menüsü sizlere, bloğunuzu kişiselleştirebilmeniz için pek çok alternatif sunmakta. Bunlardan bir kısmı bloğunuzun Gadget Ekle seçeneği ile hazır bir şekilde kullanımınıza sunulmuşken. Farklı seçenekler için de hazır HTML kodlarını kullanmanız ya da kendinizin bu kodları yazması gerekmekte.

Gadget Nedir?

Gadget, yazmış olduğunuz bloğunuz ya da web sayfasına  web ekstra özellikler kazandırmak, kullanıcı deneyimini olumlu yönde arttırmak amacıyla eklenen özellikler veya araçlardır.

Sitenize sosyal medya takip butonlarını eklemeden önce yapmanız gereken, öncelikle web de bir araştırma yapmanız. Yukarıda yazdığım gibi internet ortamında bu konu ile ilgili yazılmış pek çok makale ve pek çok kullanacağınız farklı görsel tasarımlarda araçlar mevcut.

Eğer web tarayıcınız da  “Blogger / Sitenize Sosyal Medya Takip Butonları Ekleme” şeklinde bir aratma yaptığınız takdirde bu bilgilerin birçoğuna kolaylıkla ulaşabileceksiniz.

Ben kendi sitemde kullandığım görsel blog temasına uygun olarak sosyal medya takip butonlarını sayfamın sağ üst köşesine konumlandırdım. Demin de dediğim gibi bu konuda fazlaca araştırma yaptım. Hatta son olarak HTML kodlarını, farklı sosyal medya icon larını ve farklı araçları kullanıp kendime göre de düzenledim. Bu konulara girerek özellikle yeni başlayan arkadaşların kafasını fazlaca karıştırmadan konumuza geri dönüyorum. Bu konuları farklı bir başlıkta daha sonra yazacağım.

Benim sizinle burada hemen altta paylaşacağım kod tasarımının içerisinde, facebook, twitter, youtube, google plus, feedburner ve linkedin’e ait kod yazılımları mevcut.

<!-- WolderKing Sosyal Ağ Butonları Kodu Başlangıç--!>
<a class='blur' href='http://www.facebook.com/ADRES' rel='nofollow' target='_blank'><img alt='facebook' border='0' height='40' src='http://icons.iconarchive.com/icons/danleech/simple/128/facebook-icon.png' width='40'/></a>
<a class='blur' href='http://twitter.com/ADRES' rel='nofollow' target='_blank'><img alt='twitter' border='0' height='41' src='http://icons.iconarchive.com/icons/danleech/simple/128/twitter-icon.png' width='40'/></a>
<a class='blur' href='http://youtube.com/user/ADRES' rel='nofollow' target='_blank'><img alt='youtube' border='0' height='40' src='http://icons.iconarchive.com/icons/danleech/simple/128/youtube-icon.png' width='40'/></a>
<a class='blur' href='https://plus.google.com/ADRES' rel='nofollow' target='_blank'><img alt='google+' border='0' height='40' src='http://icons.iconarchive.com/icons/danleech/simple/128/google-plus-icon.png' width='40'/></a>
<a class='blur' href='http://feeds.feedburner.com/ADRES' rel='nofollow' target='_blank'><img alt='feedburner' border='0' height='40' src='http://icons.iconarchive.com/icons/danleech/simple/128/rss-icon.png' width='40'/></a>
<a class='blur' href='http://linkedin.com/ADRES' rel='nofollow' target='_blank'><img alt='linkedin' border='0' height='41' src='http://icons.iconarchive.com/icons/danleech/simple/128/linkedin-icon.png' width='40'/></a>
<!-- WolderKing Sosyal Ağ Butonları Kodu Bitiş--!>

NOT: Hazır kodlar “ http://wolderking.blogspot.com/ “ adlı siteden alıntıdır. Emeğine saygı ve paylaşımı için buradan kendisine tekrar çok teşekkür ediyorum. Sitesinde “kod” a dair pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz.

Sıra geldi bu kodları bloğumuza nasıl uygulayacağımıza;

Blogger / Sitenize Sosyal Medya Takip Butonları Ekleme – 3.Bölüm / Resimli Anlatım
Öncelikle bloğunuzun ana menüsünde sol taraftaki sütun içerisinde yer alan araçlardan ”Yerleşim” e tıklayın. (Resim 1)


Hakkı Şenkeser
Resim 1


Açılan sayfada site tasarımınızın mevcut yerleşimini göreceksiniz. Bu sayfanın farklı yerlerinde “Gadget Ekle” seçeneğini göreceksiniz. Biz tasarım olarak sosyal medya takip butonlarının nerede durmasını istiyorsak onlardan birini seçmeliyiz. (Resim 2)


Hakkı Şenkeser
Resim 2

Seçtiğimiz Gadget seçeneğini tıkladığınızda altta resimde göreceğiniz gibi bloğunuz için kullanacağınız hazır gadget ler karşınıza çıkacak. Bunlar içerisinden “HTML / Java Script” seçeneğinin üzerindeki + işaretine basalım. (Resim 3)


Hakkı Şenkeser
Resim 3


Açılan sayfada fotoğraf da işaretlediğim pencere içerisine yukarıdaki kodları kopyalayıp yapıştırın. (Resim 4)

Hakkı Şenkeser
Resim 4

Pencerede ki “Başlık” kutusuna istediğiniz başlığı yazabilirsiniz. Ben örnek olarak “Beni Takip Eder misiniz?” yazdım. (Resim 5)

Hakkı Şenkeser
Resim 5

Yapıştırdığınız kodlar içerisinde yapmanız gereken önemli bir adımdan bahsedeceğim.

<a class='blur' href='http://twitter.com/ADRES' rel='nofollow' target='_blank'><img alt='twitter' border='0' height='41' src='http://icons.iconarchive.com/icons/danleech/simple/128/twitter-icon.png' width='40'/></a>

Kod içerinde kırmızı ile yazdığım satıra yani http://twitter.com/ADRES kısmına kendi sosyal medya adresinizi kopyalamayı lütfen unutmayın.

Son olarak “Kaydet” diyerek işlemimizi tamamlayacağız.

Artık tekrar bloğunuza dönerek eklemiş olduğunuz Sosyal Medya Takip butonlarını kontrol edebilirsiniz. (Resim 6)

Hakkı Şenkeser
Resim 6


Evet, arkadaşlar sosyal medyada takipçiniz, bloğunuz da okurunuz eksik olmasın diyerek bugünlük müsaadenizi rica ediyorum. Umarım faydalanabileceğiniz bir yazı olmuştur. Sorularınız olursa lütfen yorum kısmına yazın. Severek cevaplayacağımdan emin olabilirsiniz.

Bir sonra ki blogger paylaşımında görüşmek üzere hoşça kalın.


Yorumlar

  1. Bilgilendirme için teşekkürler. İyi çalışmalar dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ediyorum. Ben de sizi tebrik ediyorum. Güzel yazılarınız ve bloğunuz için. Selamlar.

    YanıtlaSil
  3. kolay gelsin instagram var mı yukarıdaki kodda?

    YanıtlaSil
  4. Vallaha Bravoo laf salatası yapmadan öz ve net açıklama.. Helal olsun.. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba bloğunuzu takip etmekteyiz. Çok faydalı bir makale olmuş
    Kaçak Su Tespiti Bulma
    Logar Açma
    Banyo Gider Açma
    Tuvalet Tıkanıklığı Açma
    Mutfak Gideri Açma
    Konularında her türlü destek vermekteyiz. https://kameralisukacagibulma.com/
    Cihan Su Tesisat Olarak başarılar diliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Ben de sizlere çalışmalarınız da kolaylıklar ve hayırlı işler diliyorum.

      Sil
  6. All kittens adopted from royaltykitten.com Sphynx Cattery come with current vaccinations, dewormings, written sales contract, Two year health guarantee, health record, Spayed or Neutered, 30 days of free pet insurance for your kitten, and a kitten care package which includes food, litter and several surprises for you and your kitten.
    Kittens are Generally ready to leave between 12 to 16 weeks old.
    Sphynx do not develop as quickly as cats with hair.
    sphynx kittens for sale, sphynx kittens for sale, sphynx cat for sale near me,
    sphynx cats for sale, sphynx for sale, sphynx kitten for sale, sphynx kitten near me, sphynx for sale

    YanıtlaSil

  7. Hepimiz sosyal medya uzmanıyız, değil mi? Hesaplarımızı yıllarca biriktirmiş, bu yüzden nöronları işe yarayıp yaramayanları koruyoruz. Birinin bir gönderiyi beğenip beğenmeyeceğini daha o gönderiye ulaşmadan anlayabiliyoruz. Benden söylemesi, kimsenin bir başkasının sosyal medyasını nasıl yöneteceğini ondan daha iyi bilemez. Bu nedenle müşterilerim için Sosyal Medya Danışmanlığı - üç büyük sosyal ağda da (ve bitişi) mümkün olan en iyi sonuçları almalarını istiyorum.

    YanıtlaSil
  8. Peki bukadar link neden buraya koyulmuş ?


    Shop of Turkey

    YanıtlaSil

Yorum Gönder