Nice Mutlu Yıllara “Umut Dolu Sihirli Kelimeler Hayatınızdan Eksik Olmasın”


Ne güzel ve umut verici değil mi dostlarım? Acısıyla, tatlısıyla bir yılı daha geride bırakırken hepimizin yeni yıldan, 2018 yılından beklentilerimiz umut dolu.



Herkes, tüm dünya, tüm insanlık aynı anda yeni yıl ile ilgili umutlarını paylaşırken bir yandan da aynı umut dolu mesajları birbirleri için de diliyorlar.

Hâlbuki 2017 yılında her şey güllük gülistanlık değildi. Siyasi krizler, ekonomik sorunlar, iç ve dış politika, yolsuzluklar, işsizlik, terör, açlık, kadına şiddet, her türlü istismar geçtiğimiz yıl boyunca sıkça gündemimizde oldu. 

Tabiî ki bu kadar karamsar olmayalım tüm bu olumsuzlukların yanında pek çok güzel, umut verici gelişmeler de yaşandı. Ama maalesef güzel olana rağbet az. Aksine olumsuzluklardan beslenen bir kesim sebebiyle olumsuz gelişmeler, hak ettiğinden çok daha fazla gündemde yer alıyor.

Ama tüm bu olumsuzlukların tamamı bir araya gelse bile yeni yıla umutla girmemize engel olamıyor. Zaten olmamalıda.

Şöyle sizler tarafından paylaşılan umut dolu yeni yıl mesajlarına bakıyorum da;
Yeni yılın senin ve tüm sevdiklerin için sağlık, neşe ve mutluluk getirmesini diliyorum. En içten sevgilerimle…

Yeni yılda, her şeyin gönlünce olmasını diliyor ve tüm hayallerinin gerçekleşmesini temenni ediyorum. Mutlu yıllar...

Sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de umutlu, yine de sevgi dolu nice yıllara...

Yeni bir yıla girerken sevgi ve barış ve iyilik diliyorum. Savaşların, acıların ve felaketlerin, geçip giden koca bir yıl gibi geride kalması umuduyla. Nice Yıllara

2017 yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kalacak. 2018 daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin. Yaşamında güzel yıllar, mutlu yarınlar, gerçek dostluklar hep seninle olsun. Mutlu Yıllar

Yine yeni bir yıl var kapımızda. 2018 yılına gireceğimiz şu günlerde istediğiniz her şeyin gerçekleşmesi dileğiyle. Mutlu yıllar...

Okuduğunuz bu mesajların tamamı 5 sihirli kelimeyi içeriyor. Tek başına bu 5 kelime bile bir çırpıda yeni yıldan beklentilerimizi, umutlarımızı, hayallerimizi anlatmaya yetiyor.

Sağlık, mutluluk, sevgi, barış ve iyilik.

Sanırım kelimelerin sihrine içinizde inanmayanınız yoktur. Bazı kelimeler vardır ki dilimizden döküldüklerinde hayatımızı olumlu ya da olumsuz değiştiriverirler. Yazımı okuyacak olanlarınızdan bazıları soracaktır. Yeni yıl ile kelimelerin sihri ne alaka? Ben de bu soruya “Umut” diyerek yine tek kelimelik bir cevap vereceğim.

Hemen açayım sevgili dostlarım. Kelimelerin hayatlarımızı bir çırpıda nasıl değiştirebildiğini hepimiz görmüş ve tecrübe etmişizdir. Hepimiz istediklerimizi gerçekleştirdiğimiz, sağlıklı ve mutlu bir hayat hayal ederiz. Bu hayalleri kurarken de yukarıda saydığım kelimeler ile hayattan beklentilerimizi ifade ederiz.

Hayatımız boyunca, bakın altını çiziyorum. Sadece yeni yıla girerken değil, her zaman, her aklımıza geldiğinde. bu sihirli kelimeleri kullanırsak daha mutlu olacak hayata daha umutlu bakacağız. O kelimeleri her tekrar ettiğimizde sizi dinleyenler de sizden etkilenecek.


Ama bu sihirli kelimeleri hak ettiğinden daha az kullanıp. Yılın kalan zamanlarında sizi zayıflatan, çirkinlikleri ve kötülükleri tanımlayan kelimeleri kullandığınızda, zaten yazımızın başında bahsettiğimiz sorunlar sebebiyle zorlaşan hayatlarımız bir de omuzlarımıza binecek bu olumsuz sözcüklerin yükü ile çok daha zor ve çekilmez olacaktır.

Hemen bu olumsuz ve zayıflatıcı sözcüklere bir kaç örnek vereyim isterseniz. Çirkin, alçak, pahalı, kötü, başarısız, tembel, kanlı, katil, adi ve korkunç gibi pek çok olumsuz zayıflatıcı etkiye sahip kelimeyi, bu listeye dâhil edebilirsiniz.

Umarım derdimi anlatabilmişimdir sevgili dostlar. Yeni bir yıla girerken umut dolu mesajlar verip, yılın kalanının da bu şekilde geçmesini ümit etmek yeterli değil. Tüm bir yıl boyunca her gün, her an içinde umut olan bu güzel kelimeleri hayatımızdan eksik etmeyelim.

Birbirimize gülümseyelim, selam verelim, hal hatır soralım. Sadece biz konuşmayalım. Durup, biraz da dinleyelim. Her zaman ve her yerde hoşgörülü, saygılı ve anlayışlı olalım. Sadece ben demeyi bir kenara bırakıp biz demeyi de öğrenelim. Ve tüm bunları yaparken de o sihirli kelimeleri bolca kullanalım. Birbirimizi de bu şekilde konuşmaya teşvik edelim hatta özendirelim.


Belki işte o zaman yeni bir yıl öncesinde dilediğimiz tüm umutlarımız ve hayallerimiz gerçek olur. En azından öyle olması için üzerimize düşeni yaptığımız için içimiz daha rahat olur.

Sevgili dostlarım, yazımın başlığında yazdığım gibi umut dolu, sihirli kelimelerin hayatınızdan eksik olmadığı bir yılı, hepiniz, tüm dünya ve insanlık için diliyorum.

Nice yıllara



Hakkı Şenkeser.

Yorumlar