Blogger Google Site, Mülk Doğrulama / Google Search Konsol (Resimli Anlatım)


Merhaba arkadaşlar,

Bir süre önce sizler ile Google altyapısını kullanarak ücretsiz blog deneyimi sunan, Blogger içerik yönetim sisteminin kullanımı ile ilgili tecrübelerimi paylaşmaya başlamıştım. 


Hakkı Şenkeser “Benim Dikey Dünyam” isimli kişisel bloğumda bir yandan farklı başlıklarda, ilgi duyduğum alanlarda içerik üretip sizler ile paylaşmaya devam ederken. Bir yandan da blogger içerik yönetimi sistemi ile ilgili tecrübelerimi, ilk defa blog yazacak ya da blogger sistemini tanımak isteyen arkadaşlarım ile paylaşmaya 2018 yılı boyunca da elimden geldiğince devam edeceğim.

Yazı dizimizin ilk bölümünde sizler ile Blog Nedir?Blogger Nedir?, Kişisel BlogNedir ve Ne amaçla kullanılır? Konularında ki tecrübelerimi paylaşmıştım. 

İkinci bölümde ise Link Nedir? Blogger de yazdığımız yazılara nasıl link vereceğimizi anlatan, Blogger / Yazıya Link Vermek / Resimli Anlatım başlıklı yazımı sizler ile paylaşmıştım.

Üçüncü bölümde ise, Blogger / Sitenize Sosyal Medya Takip Butonları Ekleme / Resimli Anlatım başlığı altında  blogger sitenize resimli sosyalmedya takip butonlarını nasıl ekleyeceğinizi resimli olarak anlatmıştım.


Tekrar geriye dönerek bu başlıkları hatırlamak isteyen arkadaşlarım yazı içerisinde ki linkleri takip ederek ilgili başlıklara kolaylıkla ulaşabileceklerdir.

Bugün de sizlere, Blogger Google Site Doğrulamayı yine resimli olarak anlatmaya çalışacağım.

Google Site, Mülk Doğrulama Nedir?

Kısaca site sahibi olma durumunuzu doğrulama işlemidir. Doğrulama işlemini yaptıktan sonra sitelerinizde ki problemleri anında görebilir ve sahip olduğunuz blog ya da sitenizin arama sonuçlarını düzeltip, sitenizi arama sonuçlarında yukarılara çıkarabilirsiniz.

Google Search Konsol Nedir?

Google Search Console, Google tarafından sunulan ve Google Arama sonuçlarında sitenizin nasıl yer aldığını izlemenize ve yönetmenize yardımcı olan ücretsiz bir hizmettir. Sitenizin, Google'ın arama sonuçlarına dahil edilmesi için Search Console'a kaydolmanız gerekmez. Ancak kaydolmanız Google'ın sitenizi nasıl gördüğünü anlamanıza ve arama sonuçlarındaki performansını optimize etmenize yardımcı olabilir.

Peki, doğrulama işlemini nereden ve nasıl yapacağız? İsterseniz madde madde anlatalım.

1   1- İlk olarak Google Web Yöneticileri sayfasına giriş yapmalısınız. (Linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.)


2   2- “Oturum Aç” diyerek sayfaya giriş yapınız.

3   3- Açılan  sayfada sol üstte ki  ''ÖZELLİK EKLE'' tıklayın.



 4- Açılan sayfada ki kutucuğa doğrulamak istediğiniz blog adresinizi yazıp ekle butonuna tıklayın.


5   5- Karşınıza gelen search konsol sayfasındaki doğrulama yöntemlerinden “Alternatif Yöntemleri” seçin.


6   6- Açılan sayfada ki seçeneklerden en üstteki “HTML etiketi” seçeneğini işaretleyin.



 7- HTML etiketi altında, kutucuk içerisinde bir meta etiket göreceksiniz. Bu etiketi kopyalayın.


8   8- Tekrar bloğunuza dönün ve yönetim panelinde ki ekranda sırasıyla önce “Tema” sonra da “HTML’yi Düzenle” seçeneğini seçin.



9   9- Karşımıza bloğumuza ait HTML kodlarının bulunduğu sayfa çıkacak. Burada “CTRL+F” tuşlarına basarak “Search” arama kutucuğunu açın ve içerisine <head>  kodunu yazıp aratıp buluyoruz.


1   10- <head>  kodunun hemen altına kopyaladığımız kodu yapıştırıp “Temayı kaydet” diyoruz.

1   11- Tekrar search console sayfasına dönüp “Doğrula” diyerek işlemi tamamlıyoruz.

1   12- Tebrikler artık sitenizin mülkünün size ait olduğunu doğruladınız.


Bugün sizlere blogger sitenizi google search console nasıl kaydını yapacağınızı ve sitenizin size ait olduğunu yani mülk doğrulama işlemini nasıl yapacağınızı anlatmaya çalıştım. Bir sonra ki yazımda ise sizlere siteniz için sitemap oluşturma işlemini yine resimli olarak anlatacağım.

Sorularınız için yorum kısmına mesaj eklemeniz yeterli. Diğer yazılarımı okumak için lütfen tıklayın. Görüşmek üzere, hoşça kalın.




.


Yorumlar

  1. sağol reis yaptımoldu.

    https://akilliasistan.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. diğer yayınlarada bakıcam :)

    https://akilliasistan.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Yorumlarını bekliyorum. Selamlar.

      Sil
  3. Abi merhaba. Acaba sitemize nasıl html dosyası
    ekleyebiliriz? Doğrulama adımlarından bir tanesi de bu.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder