Misafir Blogculuk / Yazarlık Üzerine

Merhaba arkadaşlar,

Misafir blogculuk ya da misafir yazarlık Hakkı Şenkeser "Benim Dikey Dünyam" başlıklı kişisel bloğumu yazmaya başladığım ilk andan itibaren duyduğum bir kavramdı. Eğer bir blog sahibiyseniz ve diğer bloglar ya da web siteleri ile iletişim kurmak istiyorsanız bunun en güzel yolu, bloğunuz da diğer blog yazarlarının yazılarına da yer vermek olacaktır. Aynı şekilde siz de diğer bloglarda misafir yazar  olarak yazabilirsiniz.



Misafir blogculuğun bence iki tarafa da oldukça faydası var. 

Öncelikle bu sayede farklı okuyucu kitlesine ulaşma şansınız artıyor. Yani yeni okuyucular kazanıyorsunuz.

Her iki bloğun da ziyaretçi trafiği artıyor.

Misafir blogculuk sayesinde farklı blog sahipleri ile iletişim kuruyorsunuz. Bu sayede blog yazarlığına ve blog dayanışmasına katkı sağlamış olursunuz.

Sosyal çevreniz gelişiyor. Farklı yazı ve yazarları okuduğunuz için kişisel gelişiminize de katkı sağlıyorsunuz.

Bu sebeple ben de uzunca bir süredir, hem bloğumda misafir yazar ağırlamak, hem de başka bir blogda misafir blog yazarı olarak yazmayı düşünüyordum.

Bu güne kısmetmiş diyelim.

Bugün sosyal medya da ilgi duyduğum bir alanda ki yazısını keyifle okuduğum İrem Güner isimli yazar arkadaşımın yazısını birazdan sizler ile paylaşarak, bloğumda ki ilk misafir yazarı da ağırlamış olacağım. 

Bir yandan İrem'e hoş geldin diyerek, yazısını bloğumda paylaştığı için teşekkür ederken. Bir yandan da yeni yazılarını beklediğimi söylemek isterim.

Bu vesileyle bloğumda, yazılarıyla  misafir blogcu olarak yazmak isteyen diğer blog ve web sitesi sahibi yazar arkadaşlarıma da kapımın açık olduğunu belirtmek isterim.

Bloğumda misafir blog yazarı olarak yazmak isteyen arkadaşlarım, 

hakki.senkeser@hotmail.com 

elektronik posta adresime, word formatında yazacakları yazılarını ve kendilerini tanıtan kısa bir "yazar hakkında" yazısını da gönderebilirler. 

Ama öncesin de misafirim olacak yazar arkadaşımı ve bloğunu kısaca tanımak isterim. Göndereceği yazı ve içeriği hakkında mutabık kaldıktan sonra da yazısını ve kendi sitesine ait linklerini de bloğumda büyük bir keyifle paylaşırım.

Misafir bereketi ile gelirmiş diyerek müsadenizi rica ediyorum sevgili dostlar.

Bir sonra ki yazımda görüşmek üzere hoşça kalın.

Hakkı Şenkeser.









Yorumlar