Yine Yeniden Aydos Dağı - 3430 Metre



Aydos dağı, Konya şehrinin Halkapınar ilçesi sınırları içerisinde yer alan 3430 metre rakımlı, Orta Toroslar dağ silsilesinin bir uzantısı olan ve hatıralarım içerisinde çok özel bir yere sahip dağlardan bir tanesi.



Konya’nın Ereğli ilçesinin ve ülkemizin güzide dağcılık kulüplerinden ERDAK Dağcılık Kulübünün her sene Mayıs ayı içerisinde “ Aydos Şenlikleri “ duyurusu adı altında geleneksel olarak düzenlediği ve tüm Türkiye’den dağcılık kulüpleri ve ferdi sporcuların tırmanış için buluştuğu Aydos dağı tırmanış etkinliği bu sene 7.kez 13 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenecek.

Haftalar öncesinden ERDAK kulübünün duyurusunu gördüğümde yine çok heyecanlanmıştım. Daha önce,  30 Mayıs - 01 Haziran 2014 tarihleri arasında yine ERDAK kulübü ile çıktığım Aydos’a sonraki senelerde yine çıkmak istedim. Geçen yıllar içerisinde bir daha kısmet olmayan bu isteğimi bu sene tekrar gerçekleştirmek arzusu içerisindeyim.

Daha önce de bahsettiğim gibi Aydos dağının hatıralarım içerisinde özel bir yeri var. İlki, 3430 metre rakımı ile dağcılık sporundaki ilk +3000 metre rakımlı dağ tırmanışım olması. İkincisi ve en önemlisi de canım kızım Melisa’dan sonra ikinci kızımız Gökçe bebeği bekliyor olmamız ve bu tırmanışımı kızlarıma adamış olmam. Nitekim bu tırmanışdan 3 hafta sonra 24 Haziran 2014 tarihinde Gökçe bebeği kucağımıza aldık.


O tarihlerdeki  tırmanışımızı o zamanlar üyesi olduğum Yeşil Bursa Dağcılık Kulübü ile yapmıştım. Bursa’dan tuttuğumuz özel araç ile yola çıkmış, yolda dünyaca ünlü ve “ Dünyanın nazar boncuğu “ olarak da adlandırılan Konya’nın Halkapınar ilçesinin sınırları içerisinde bulunan Meke gölünü, oradan da Karapınar ilçe sınırlarında bulunan Dipsiz gölü ziyaret etmiş sonrasında ERDAK kulübü ve diğer dağcılar ile buluşmak üzere Ereğli ilçesine doğru yola çıkmıştık.



Daha sonraki yazılarımda, hem Meke gölünü hemde Acı gölü daha ayrıntılı olarak yazmak istiyorum.

Ereğli ilçesine vardığımızda tüm katılımcılar ile birlikte Yunus Emre parkında buluşmuş. Burada kayıtlarımızı tamamladıktan sonra tüm dağcılar topluca Atatürk Anıtına yürümüş, buradaki tören sonrasında yine araçlar ile İvriz köyüne hareket etmiştik. Köydeki tarihi İvriz kaya anıtı ve İvriz su kaynağını gezdikten sonra tırmanış öncesinde kamp kurarak geceyi geçireceğimiz Kırakpınar kamp alanına doğru yola çıkmıştık.



Eğer 2 hafta sonraki tırmanışa tekrar katılma imkanım olursa hem Kırakpınar kamp alanını hemde ve Aydos dağı tırmanışımızı sizlere uzun uzun yazarak anlatmaya çalışacağım.
Şimdilik sadece ; “ Yine yeniden Aydos dağı ” diyerek sizler ile ERDAK kulübünün tırmanış programını paylaşıyor ve bu muhteşem güzellikteki dağa tekrar çıkacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum.

7.. AYDOS ŞENLİĞİ PROGRAMI:

13 Mayıs 2017 Cumartesi:

Saat 12.00'ye kadar Yunus Emre Parkında buluşma, kayıt işlemlerinin yapılması ve Ereğli dışından gelen konuklarımıza sıcak çorba ikramı,
12.15: Toplu olarak Atatürk Anıtına yürüyüş
12.30: Atatürk Anıtında tören
13.00: İvriz Köyü'ne hareket
(Tarihi İvriz Kaya Anıtı ve İvriz Suyu Kaynağının gezilmesi)
15.00: Halkapınar Çakıllar Köyü'ne hareket
16.00: Kamp çantalarının traktörlere yüklenmesi ve yaya olarak 7 km mesafedeki Kırakpınar kamp alanına yürüyüş
17.30: Kamp alanına varış ve çadırların kurulması
19.00: Akşam yemeği ikramı
20.00: Kamp ateşinin yakılması ve müzik şöleni
22.00: Sessizlik ve yatış

14 Mayıs 2017 Pazar:

03.00: Aydos'a zirve yolculuğunun başlaması
08.30: Zirveye varış (tahmini olarak), dinlenme, zirvede toplu fotoğraf çekimi ve yemek
10.00: Zirveden kamp alanına dönüş yolculuğunun başlaması
13.30: Kamp alanına varış
14.30: Çadırların sökülmesi ve birlikte kamp alanının temizlenmesi
15.00: Kamp çantalarının traktörlere yüklenmesi ve yaya olarak Çakıllar Köyü'ne hareket
16.30: Çakıllar Köyü'nden Ereğli'ye hareket
18.00: Ereğli'ye varış ve vedalaşma (Faaliyetin sona ermesi)

Not: Kamp alanında kaynak suyu vardır. Ayrıca ERDAK tarafından sıcak su temin edilecektir. 

Not: Etkinliğimize uçakla gelecek dostlarımız için ihtiyaç duyarlarsa , yakıt kartuşu ve ispirto ,maliyeti karşılığında temin edilecektir. 

Özel araçla gelenler isterlerse kamp alanına kadar çıkabilir.

ERDAK Dağcılık Kulübü.

Sonraki yazımda görüşmek üzere hoşçakalın.

Hakkı Şenkeser.

Yorumlar