Süphan Dağına Doğru


Aldığım güzel bir haber ile yazmak istediğim konuyu bir sonraki güne bırakıp beni heyecanlandıran bu haber ile ilgili birkaç satır bir şeyler yazmak istedim.

Aldığım haber bir etkinlik davetiydi. Adilcevaz Süphan Dağı Kültür ve Spor Şenlikleri kapsamında Süphan dağı tırmanışına davet ediliyorduk. Etkinlikler kapsamında 11,12 ve 13 Ağustos tarihlerinde, önce Adilcevaz ilçesindeki kültür etkinliklerine katılıp ertesi gün de Süphan dağı tırmanışına katılacağız.


Süphan dağı 4058 metre yüksekliğiyle, Doğu Anadolu’da Van gölünün kuzeyinde, Adilcevaz, Erçiş ve Patnos ilçeleri arasında yükselen, ülkemizin Ağrı (5137 metre) ve Cilo (4168 metre) dağlarından sonra 3.en yüksek dağıdır. Sönmüş bir volkanik dağ olan Süphan dağının doruk zirvesi buzla kaplı ve zirvesinde de küçük buzul gölleri bulunmakta.





Doğu Anadolu bölgesinde daha önce, Kars Sarıkamış Allahuekber dağları (3120 metre) ve Erzurum Palandöken dağı (3125 metre) kış tırmanışları yapmıştım. Terör sebebiyle çok uzunca bir süredir kapalı olan Ağrı dağının bir an önce tırmanışlara tekrar açılmasını beklerken, ülkemizin 3.en yüksek dağı olan Süphan dağı tırmanışı içinde fırsat kolluyordum.
Bu güne kadar kişisel hedefim olan, “81 ilde 81 Zirve” hedefi ile toplamda 16650 kilometre yol kat ederek güzide memleketimizin 5 bölgesinin, 14 şehrinde 15 dağa çıkma imkânım oldu.



Süphan dağı tırmanışı kendi adıma, 4058 metrelik yüksekliği ile en yüksek tırmanışım olan 3916 metre rakımlı, ülkemizin 5.en yüksek dağı olan Erciyes dağı tırmanışım sonrasında, yüksek irtifa başlangıç seviyesindeki ilk tırmanışım olması açısından da önemli bir tırmanış olacak.


Bu tırmanışın benim için oldukça önemli diğer bir yanı da, Kasım ayında koşmayı planladığım İstanbul Maratonu öncesinde, özellikle dayanıklılık ve kuvvet açısından bana kazandıracağı kazanımlar olacak.

Şimdiden, eğer herhangi bir aksilik çıkmaz ve Süphan dağı tırmanışına katılırsam, hem tırmanış ile ilgili hem de bölge ile ilgili görüşlerimi sizler ile paylaşmak için şimdiden sabırsızlanıyorum.

Yazıma, SÜPHAN DOSD (Süphan Doğa Sporları Derneği) Derneğinin etkinlik duyurusu ile son veriyorum.

SÜPHAN DAĞI BİZİ BEKLİYOR.
ADİLCEVAZ SÜPHAN DAĞI KÜLTÜR VE SPOR ŞENLİKLERİ ŞENLİK VE TIRMANIŞ PROGRAMI.

1.GÜN: 12 Ağustos Cumartesi ;
Saat: 09.00 Adilcevaz Kültür Sanat Evi Parkında Sabah Kahvaltısı.
Saat: 10.00 Adilcevaz Sukay Parkta Su Şenlikleri. ( Yüzme Yarışları, Su Kayağı Yarışları ve Kano Yarışları)
Saat: 12: 00 Öğle yemeği.
Saat: 14.00 Adilcevaz Plaj Futbol Sahasında Bölgesel Plaj Futbolu Müsabakaları.
Saat: 16.00 Aygır Gölü Kamp Alanına Hareket, Kampın kurulması, tırmanış hakkında teknik toplantı ve Akşam yemeği.
Saat 19: 00 Kamp Ateşi Eşliğinde Müzik Eğlence.
Saat: 22.00 Tırmanış Hazırlıklarının Tamamlanması ve Sessizlik.
2.GÜN: 13 Ağustos Pazar ;
Saat: 02.00 ' da Zirveye yolculuk.
Saat: 10.00 'da Zirve Mutluluğu, Zirve Gezisi, Fotoğraflama ve Kamp Alanına Hareket. Saat 15.00 ' da Kamp Alanına Varış.
Saat: 16.00 'da Adilcevaz 'a Hareket.
Saat: 16.30 'da Adilcevaz Plaj Futbolu Final Müsabakaları ve Dinlenme.
Saat: 20.00 'da Adilcevaz Şehir Stadyumunda Konser ve Kapanış.
Not :
11-13 Ağustos Tarihleri Arasında Katılımcıların Konaklamaları,
12 Ağustos Tarihinde Sabah Kahvaltısı, Öğle Yemeği, Kamp Alanındaki Akşam yemeği ve Tırmanış Sabahı Kahvaltısı Adilcevaz Kaymakamlığı ve Adilcevaz Belediyesi Tarafından Karşılanacaktır.
KATILIMCILAR Aşağıdaki İrtibat Telefonları ve Mail Adresine Ad-Soyad, TC. No, İrtibat No, Kan Grubu ve Katıldıkları Bölge içerikli bilgilerini göndermeleri gerekmektedir.

KATILIMCILAR ANA KAMP VE KİŞİSEL MALZEMELERİNİ KENDİLERİ GETİRECEKTİR
AYRINTILI BİLGİ İÇİN.
Sedat KAPLANCI: 0 530 340 45 85
İbrahim GÖKSÖY: 0 535 062 6492
E-mail. suphan_dosd@hotmail.com

SÜPHAN DOSD...

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, hoşça kalın.

Hakkı Şenkeser.


Yorumlar