Blogger / Yazıya Link Vermek / Resimli Anlatım.

Merhaba Arkadaşlar,

Kısa bir süre önce Blogger Nedir ?başlıklı yazımda sizler ile Google firmasının sunduğu ücretsiz içerik yönetim sistemiyle ilgili paylaşımlarda bulunacağımı yazmıştım. "Hakkı Şenkeser, “Benim Dikey Dünyam” isimli kişisel bloğumda bir yandan farklı başlıklarda, ilgi duyduğum alanlarda içerik üretip sizler ile paylaşmaya devam ederken bir yandan da blogger ile ilgili tecrübelerimi ilk defa blog yazacak ya da blogger sistemini tanımak isteyen arkadaşlarım ile paylaşacağım.

Yaklaşık 10 aydır blogger de yazdığımdan daha önce bahsetmiştim. İlk defa blog yazmaya karar verdiğimde ilk işim hangi alt yapıyı kullanarak blog yazmaya karar vermek oldu. Her ne kadar yazı yazmak söz konusu olduğunda tecrübem olduğunu düşünsem de bu düşüncemi web ortamında paylaşmaya sıra geldiğinde başlangıçta en ufak bir tecrübem dahi yoktu.

Onun için ilk aşamada paralı bir sistemde ücret ödeyerek bir site kurmak istemedim. Ücretsiz bir sistemde deneyerek ve öğrenerek sitemi kurmak bana çok daha heyecan verici geldi.

Nihayetinde önümdeki iki alternatiften yani Blogger ve WordPress ‘den Blogger’i tercih ederek hem içerik üretme yani yazı yazma hem de blogger’i öğrenme / tanıma sürecim başladı.

İşte bu geçen süreçte edindiğim tecrübeleri paylaşma zamanım geldi diyerek bu gün sizlere bloğunuzda yazdığınız yazıya nasıl link vereceğinizi resimli olarak anlatacağım.

Öncelikle Link Nedir?

Link bağlantı anlamına gelmektedir. Kullanıcıları sizin belirlediğiniz konu ile ilgili farklı bir yazı ya da resme yönlendirmek için kullanılır. Yani bir siteden link verildiğinde kullanıcı o verilen linki tıkladığında linkin verildiği site kullanıcı önünde açılır.

Blogger de link nasıl verilir?

Öncelikle yazınızı yazdığınız sayfada link vereceğiniz kelimeyi ya da cümleyi mause ile sol tık yaparak tarayınız. (Resim 1)

Resim 1

Daha sonra aynı sayfa üzerinde link vereceğiniz yazı taralıyken sayfanın üstünde 2 numaralı resimde de göreceğiniz gibi “Bağla” yazan sekmeyi tıklayınız. (Resim 2)


Resim 2

Bağla sekmesini tıkladığınızda karşınıza 3 numaralı resimde göreceğiniz bir pencere açılacak. Açılan pencerede “Görüntülenecek metin” kısmında bir önceki adımda linki vereceğiniz kelime yazacak. Bizim örnekte ise “Blogger Yazıya Link Vermek” kelimesi gözüküyor. (Resim 3)


Resim 3

Sonra ki adımda 4 numaralı resimde de göreceğiniz gibi aynı pencere üzerinde “Web Adresi” yazan kutucuğa ( Bu bağlantı hangi URL’ye gitsin ) atayacağımız link adresini kopyalayıp yapıştıracağız. (Resim 4)

Resim 4

Tüm bu işlemlerin ardından “Tamam” sekmesine tıklayacağız.

İşte bu kadar arkadaşlar linkimiz hazır.

Konu ile ilgili soracağınız başka bir soru olursa lütfen paylaşın. Bilmiyor olsam bile araştırıp öğrenir ve sizinle paylaşırım.

Bir sonra ki blogger paylaşımında görüşmek üzere hoşça kalın.


Hakkı Şenkeser.

Yorumlar

Yorum Gönder