Blogger Özel Kalıcı Bağlantı Ayarları

Merhaba arkadaşlar. Benim Dikey Dünyam başlıklı kişisel bloğumu, Blogger alt yapısını kullanarak yazdığımı biliyorsunuz. Bir yandan bloğum da ilgi alanlarıma yönelik içerikler üretip paylaşırken bir yandan da benim gibi blog yazan ya da yazmayı düşünen arkadaşlarımdan gelen sorular doğrultusunda Blogger sistemini anlatmaya ve edindiğim tecrübelerimi paylaşmaya çalışıyorum. LİNKE tıklayarak ilgili yazıyı okuyabilirsiniz.

Bugün de sizler ile bloğunuzda yazdığınız ve paylaştığınız yazılarınızı google ve diğer arama motorlarında çok daha üst sıralara taşıyacak ve doğru SEO yapmanızı sağlayacak bir uygulamadan bahsedeceğim.

Bloger Özel Kalıcı Bağlantı Ayarları

Blogger Özel Kalıcı Bağlantı Ayarları




Google link yapısı olarak Türkçe karakterleri desteklemiyor. Biz yazımızın başlığında, ı, ş, ö, ğ gibi Türkçe karakterler kullandığımızda bunlar yazının google arama motorunda atanan linkinde görünmüyor ve SEO açısından da yazımızın  kötü bir performans sergilemesine sebep oluyor.

Yazınızın başlığı, direkt arama motorlarında gözüken sizin linkiniz olduğu için ve Türkçe karakterler de desteklenmediğinden ortaya çıkan link yazınızı tam olarak ifade etmiyor. 


İşte bu problemi aşmak için Blogger'in Kalıcı Bağlantı ayarlarını kullanıyor ve sorunu çözüyoruz.

Peki, nasıl yapacağız?

Öncelikle daha önce yayınladığınız yazılar için bu düzeltmeyi yapabilmek için ilgili yazıyı tekrar taslak haline getirip düzeltmeyi yaptıktan sonra yazınızı tekrar yayınlamanız gerektiğini hatırlatalım.

Yeni yazdığınız yazı için bu ayarları yapmak için;

Bloğumuzun yönetim paneline giriyor ve Yeni Yayın kutucuğuna tıklıyoruz. (Resim 1) 


Resim 1


Yazımızı ve yazımızın başlığını yazıyoruz. Kaydet tuşuna basıp yazımızı kaydettikten sonra yönetim panelinin sağ kısmında, yayın ayarları kısmında ki Kalıcı Bağlantı kısmına tıklıyoruz. (Resim 2)


Resim 2
Açılan kutucukta karşınıza 2 alternatif çıkacak. En üstteki Otomatik Kalıcı Bağlantı linki olduğu gibi kaydedecektir. Bizim yapmamız gereken düzeltme işlemini yapacağımız ikinci seçeneği yani Özel Kalıcı Bağlantıyı seçmek olacak. (Resim 3)


Resim 3

Burada seçimimizi yaptığımızda açılacak kutucuk içerisinde linkimizin düzeltilmemiş halini göreceksiniz. (Resim 4)


Resim 4
Linkte eksik olan karakterleri, ingilizce alfabesinin karşılığına gelecek eklemelerle ilgili düzeltmeleri yaptıktan sonra Tamamlandı kutucuğuna tıklayarak düzeltme işlemini tamamlıyoruz.

ESKİ HALİ

"blogger-ozel-kalc-baglant-ayarlar" 

DÜZELTİLMİŞ HALİ

"blogger-ozel-kalici-baglanti-ayarlari"

Ardından ise son olarak Yayınla butonuna tıklayarak içeriğinizi aktif edin.


Daha önce yukarıda yazdığımız gibi yayımlanmış olan bir yazının direkt olarak kalıcı bağlantısını değiştiremezsiniz. Bu yüzden yayımlanmış olan bir yazıyı düzenlerken, öncelikle “Taslağa döndür” butonuna tıklayın ve ardından kalıcı bağlantı ayarını yapmaya başlayın. Daha sonra tekrar yayımlayabilirsiniz. 
Evet arkadaşlar bu kadar. Konu ile ilgili ya da farklı bir konuda sorunuz olursa lütfen yazın.
Bir sonraki yazımda görüşmek üzere hoşça kalın.




Yorumlar

  1. hesaplasana.xyz sanal mecraya yeni atılmış bir hesaplama sitesidir, içerisinde barındırdığı özel kodlanmış araçlar sayesinde rakiplerinden herzaman bir adım önde olmuştur. Sizde en doğru sonuçlara ulaşmak istiyorsanız hesaplasana.xyz ziyaret edebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. Have you heard that a new game playing site has been opened, and it is both free and The quality of the games is very nice
    site: 112games.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder