Sarıkamış Şehitleri Anısına

Sarıkamış kar altında Mehmedim karlar altında!




Merhaba arkadaşlar içerisinde bulunduğumuz hafta Sarıkamış Şehitlerini Anma Haftası, bildiğiniz üzere Sarıkamış Harekâtı, 1. Dünya Savaşı sırasında Osmanlı İmparatorluğu ve Rus İmparatorluğu arasında Sarıkamış'ta gerçekleşen kara çatışmalarından olup Osmanlı İmparatorluğunun askeri taktik hatasıyla büyük bir başarısızlıkla sonuçlanan ve 90 bin Mehmetçiğimizin soğukta karlar altında donarak şehit olduğu bir askeri girişimdir. 

TDF, Türkiye Dağcılık Federasyonu bu bağlamda şehitlerimizi anmak amacıyla her sene Kars Sarıkamış Allahuekber dağlarına bir anma tırmanışı düzenlemekte ve ülkemizin dört bir yanından gelen dağcı arkadaşlarımızla Allahuekber dağının, zorlu kış şartlarında çadır kurarak Allahuekber dağının 3120 metre rakımlı zirvesinde şehitlerimizi anmaktadır.

Ben de bu anlamlı haftanın anısına Benim Dikey Dünyam başlıklı bloğumda 2015 yılının Ocak ayında yaptığımız Sarıkamış Allahuekber dağı tırmanışına ait hazırlamış olduğum videoyu paylaşarak bu vatan uğruna canını feda etmiş şehitlerimizi ve ülkemizin kurucusu ve lideri Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun...

Hakkı Şenkeser.

Yorumlar