Web Site Profilinize LinkedIn Takip Rozeti Ekleyin


Merhaba değerli Hakkı Şenkeser “Benim Dikey Dünyam” bloğu dostları.

Malumunuz devir teknoloji ve iletişim devri. Özellikle artık ülkemizde bile Endüstri 4.0 gerçeğinin daha yüksek bir sesle dile getirildiği bir ortamda, bu iki aracı ne kadar iyi kullanıp ya da kullanamadığınız tüm mecralarda ki pozisyonunuzu daha yukarılara taşıyabileceği gibi hak ettiğinizin bile altında kalmasına sebep olabiliyor.


Benim Dikey Dünyam bloğumun okurları fark etmiştir. Bloğumun içerisinde bir yandan farklı başlıklarda yazılar yazıp paylaşırken bir yandan da bloğumun alt yapısını oluşturan Blogger servis sağlayıcısı ile ilgili edindiğim tecrübelerimi blog yazan ya da yazmayı düşünen arkadaşlarımla paylaşacağımı söylemiştim. Bu başlıkta bugüne kadar pek çok yazı yazdım. Geri dönüp okumak isterseniz LİNKE tıklamanız yeterli.


Konu ile ilgili olduğu için yeri gelmişken yazmak istiyorum. Daha önce, İş Arama Sürecinde Sosyal Medya Kullanımının Önemi başlıklı bir yazı yazmıştım. Bu yazı içerisinde de günümüzün sosyal medya araçlarının hedefe yönelik biçimde kullanımının öneminden bahsetmiştim.



Bugünde özellikle benim de aktif olarak kullandığım, LinkedIn araçlarından biri olan ve profilinizin reklamını yapmak için imkân sağlayan, bloğunuza, web sitenize, online özgeçmişinize LinkedIn rozeti ekleme imkânı sağlayan faydalı bir aracı nasıl kullanacağınızı resimli olarak anlatacağım.

Konunun özellikle aktif iş arama sürecinde olan arkadaşlarımızın ya da sosyal medyayı daha aktif olarak kullanmak isteyen arkadaşlarımızın ilgisini çekeceğini düşünüyorum.
Öncelikle aynı anda hem kullandığınız web sitenizi ve LinkedIn profilinizi açın.


LinkedIn ana sayfasında ilk olarak profilinizi görüntüleyin. Ardından da sayfanın sağ üst tarafında göreceğiniz Genel Profil ve URL’nizi Düzenleyin başlığına tıklayınız.




Karşınıza çıkacak sayfayı aşağıya doğru kaydırın. Yine sağ altta göreceğiniz, Genel Profil Rozeti içerisindeki Bir Rozet Oluşturun kutucuğuna tıklayın.




Şimdi gelelim işin web site tarafında yapacaklarınıza.




Blogger için bloğunuzun ayarlar menüsüne girin.

Ekranın sol tarafındaki ayarlar sekmesinden Yerleşim sekmesine tıklayın.




Açılan sayfada sidebar üzerindeki Gadget Ekle kutucuğuna tıklayın.




Açılan Gadget araçlarından HTML / Java Script seçeneğine tıklayın.



Karşınıza bir Gadget kutucuğu açılacak.

Şimdi bu kutucuğun içerisinde, İçerik kısmında bir çalışma yapacağız.



Tekrar LinkedIn sayfanızda açık olan Genel Profil Rozet Oluşturucu sayfasına dönün.

Bu sayfada ki 1.Adımda belirtilen Kodu Kopyala kutucuğuna tıklayarak kodu kopyalayın ve tekrar Web sayfanızda açık olan İçerik kutucuğu içerisine yapıştırın.

Sonra tekrar LinkedIn sayfasına dönün ve aynı sayfada ki 2.Adımı uygulayın. Alternatif olarak sunulan Rozet seçeneklerinden birisi altında bulunan Kodu Kopyala kutucuğuna tıklayıp kodu yine web sitenize dönerek aynı kutucukta yine İçerik kısmında daha önce yapıştırdığınız kodun altına yapıştırın.

KAYDET deyin.

Artık Web sitenizdeki yeni LinkedIn Profil Rozetiniz hayırlı olsun. Yerleşimini dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Sanırım bu kadar LinkedIn üzerine yazdıktan sonra bir sonraki yazımızın konusu da, “Daha Güçlü Bir LinkedIn Profili” olmalı ne dersiniz?

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere hoşça kalın.


Yorumlar