Bilişim Teknolojileri Sektöründe 1 Adet Ulusal Yeterlilik Daha Kabul Edildi

Merhaba çok değerli Hakkı Şenkeser “Benim Dikey Dünyam” okurlarıBilişim Teknolojileri Sektöründe, MYK Çalışma Grubu tarafından hazırlanan;

“Bilgi İşlem Teknik Destek Sorumlusu (Seviye 5)”

Ulusal Yeterliliği, MYK Bilişim Teknolojileri Sektör Komitesi tarafından incelenerek, komite üyelerinin görüş ve değerlendirmeleri doğrultusunda düzenlenmiş ve MYK Yönetim Kurulu’nun 29/09/2021 tarihli ve 2021/120 sayılı kararı ile onaylanarak Ulusal Yeterlilik olarak yürürlüğe girmiştir.

Bilişim teknolojileri alanında ki ki ulusal yeterliliklereulaşmak için bağlantıya tıklayınız.



Bilişim Teknolojileri Alanındaki Mesleklerin Standardı Belirlendi.

Mesleki Yeterlilik Kurumu ulusal yeterlilik sisteminin temel bileşenlerinden ilki olan meslek standartlarının hazırlanması çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ilk olarak MYK Yönetim Kurulu’nun kararı doğrultusunda bilişim teknolojileri alanında meslek standardı hazırlamak üzere yetkilendirilen İstanbul Ticaret Odası ile 15 Mart 2011 tarihinde “Meslek Standardı Hazırlama İş birliği Protokolü” imzalanmıştı.

Protokol kapsamında taslak meslek standardı hazırlanacak mesleklerin belirlenmesi amacıyla İTO koordinatörlüğünde sektörün önemli kurum ve kuruluşları olan TÜBİDER Bilişim Sektörü Derneği, TÜBİSAD Bilişim Sanayicileri Derneği, Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD), TBGD Bilişim Güvenliği Derneği ve Test Derneği ile seri toplantılar yapılarak meslekler, seviyeleri ve öncelikler belirlendi.

Bilişim Teknolojileri alanında hazırlanacak meslek standartlarının, birçok sektörde yer alan yatay mesleklerin de ihtiyacını karşılayacağı düşünülüyor.

İTO ile imzalanan protokolkapsamında bilişim teknolojileri alanında farklı yeterlilik seviyelerindehazırlanan 19 mesleğin listesi alttadır.


Hakkı Şenkeser

Yorumlar