Blogger Bloğunuza Özel Alan Adı Ekleme


Merhaba değerli Hakkı Şenkeser “Benim Dikey Dünyam” kişisel bloğu okurları. Bildiğiniz ve takip ettiğiniz üzere bloğumu yazarken Blogger altyapısını kullanıyorum. Blogger İnternette kullanıcılarına ücretsiz blog açmaya imkan sağlayan Google veritabanlı bir internet sitesidir.
Dolayısıyla Blogger alt yapısını kullanarak kendinize bir blog açtığınızda blog isminizin sonunda;
“Blog isminiz.blogspot.com.tr “ şeklinde blogger’e ait bir adres uzantısı görürsünüz.

Kendi kişisel bloglarımdan örnek verecek olursak;


Gördüğünüz üzere ilk iki bloğum, Hakkı Şenkeser ve Tekstil Kariyer web adresi uzantılarında blogspot.com.tr uzantısını kullanırken Zirve Yalın Danışmanlık. com uzantısını kullanmaktadır.


Daha önce Blogger’in  Google’a ait ücretsiz bir blog yayınlama platformu olduğundan bahsetmiştim. Blogger ücretsiz bir araç olduğu için dolayısıyla kullanıcılarına da sınırlı bir alan adı sunuyor ve kullanıcıların blog adreslerinin sonuna kendilerine ait Blogspot.com alan adını ekliyor.

Ancak internette pek çok kullanıcı internet sitelerine daha profesyonel bir görünüm kazandırabilmek amacıyla web adreslerinin sonunda com uzantılı bir alan adını kullanmayı tercih ediyor.

İşte bugünkü yazımızda size Blogger alt yapısını kullanarak yazdığınız bloğunuzun internette görünen yüzüne yani adresine nasıl özel alanı adı ekleyeceğinizi resimli olarak anlatacağız.

Öncelikle konuya ilk defa giriş yapacaklar, Alan Adı Nedir? Başlıklı yazıma giderek alan adı nedir? Niçin Kullanılır? Konularında biraz daha bilgi sahibi olabilirler.

Blogger Bloğunuza Özel Alan Adı Ekleme

Bunu yapmak için öncelikle bir alan adı belirlemeniz daha sonra bu alan adının kullanılabilirliğini denetlemeniz ve bu alan adını satın almanız gerektiğini hatırlatmak isterim. Ben alan adımı godady den almıştım. Siz de web de arama yaparak farklı görüş ve yorumları da dikkate alarak bu satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Öncelikle bloğunuzun yönetim paneline giriş yapınız ve ayarlar sekmesinden, Yayıncılık, Blog Adresi kısmına geliniz.

Resimde de gördüğünüz, +Bloğum için üçüncü taraf bir URL ayarla linkine tıklayınız.



Linke tıkladığınızda açılacak blog adresi kutucuğuna satın aldığınız yeni alan adını başında www. uzantısı ile birlikte yazarak alttaki kaydet kutucuğuna tıklayınız.



Tabiki işimiz bu kadar kolay değil. Karşımıza aşağıda ki resimde de göreceğiniz gibi bir uyarı mesajı gelecek.



Hemen paniklemeye gerek yok bundan sonrasını da size yine resimli olarak adım adım anlatmaya devam edeceğim.

Aldığınız bu uyarı mesajı yani "Bu alana ilişkin yetkinizi doğrulayamadık." uyarısı aslında bir hata mesajı değil. Blogger sadece sizden bu alan adının size ait olup olmadığını doğrulamanızı istiyor. Bundan daha doğal ne olabilir ki.

Şimdi ne yapıyoruz?

Daha önce alan adını satın almış olduğunuz kuruluşun web sitesine girerek sırasıyla hesabım, alan adlarım ve ilgili alan adına ait alttaki resimde de göreceğiniz içerisinde alan adınıza ait DNS bilgilerinizin olduğu DNS kutucuğuna tıklıyorsunuz.


Açılan kayıtlar sayfasının sağ alt kısmında bir EKLE kutucuğu göreceksiniz.



Açılan kutucukta SEÇ kısmına tıklayarak CNAME seçeneğini seçiniz. Bu sefer de önünüze alttaki resimde göreceğiniz bir sayfa gelecek.



Şimdi buraya DİKKAT!...

Açılan bu yeni sayfada ki "Ana Bilgisayar" yazan kutucuğa, www yazıyorsunuz. "Yönlendirilen Yer" yazan kutucuğa da ghs.google.com yazınız.Devaında da KAYDET diyorsunuz.

Geldik ikinci ve son aşamaya bunu için tekrar açık olarak bekleyen Blogger yönetim paneli ekranınıza dönüyorsunuz.

Hatırlarsanız alttaki resimde de göreceğiniz sayfada kalmıştık.




Bu sayfada ki kutucuk içerisine aldığım 4 ve 5 numaralı kutucuklar içerisinde ki bilgiler bizim için ÖNEMLİ. Bu bilgileri az önce yukarıda yaptığımız gibi tekrar alttaki resimlerde göreceğiniz adımlarda olduğu gibi tekrar alan adı aldığınız kuruluşun web sitesi üzerinden yine alan adları ve DNS bilgilerinizin olduğu sayfaya erişin.






Yine DNS bilgilerinizin olduğu sayfanın en altında olan EKLE seçeneği ile açılan sayfada SEÇ diyerek CNAME seçeneğini seçiniz. 

Açılan ilk kutucuğa yani "Ana Bilgisayar" kutucuğuna blogger yönetim panelinizi gösteren 4 numaralı kutucukta ki bilgiyi, "Yönlendirilen Yer" isimli kutucuğa da 5 numaralı kutucukta olan bilgiyi kopyalayıp yapıştırınız ve KAYDET deyiniz.



Son olarak tekrar Blogger yönetim panelinize dönün ve üstteki resimde ki KAYDET kutucuğuna tıklayarak işlemimizi tamamlıyoruz.

Yeni alan adınız hayırlı olsun. Konu ile ilgili sormak istediğiniz başka bir şey olursa LÜTFEN yazın. Bir sonra ki yazımda görüşmek üzere hoşça kalın.

Hakkı Şenkeser.














Yorumlar

  1. Hemşire Forması
    Hemşire forması mesleği hemşirelik olan tüm kişiler için gerekli olan bir önlüktür. Bizler de uzun yılların bize vermiş olduğu tecrübe ile sizlere en kaliteli biçimde hemşire forması üretim ve satışı hizmeti sunuyoruz. Kurulduğumuz günden bugüne tek amacımız müşterilerimizin memnuniyetini sağlamak ve %100 kalite ile sizlere en iyi medikal ürünlerimizi sunmaktır. Eğer sizin de bir hemşire formasına ihtiyacınız varsa firmamızdan güvenle temin edebilirsiniz. İnternet sitemizden, firmamızdaki katalogdan istediğiniz modeli beğenerek kendinize en çok yakışacak önlük tasarımını sipariş verebilirsiniz.

    Hemşire Formasının Önemi
    Hastanelerde çalışan, hastaların iyileşmesi için büyük çaba sarf eden hemşirelerimiz için bu formaların büyük önemi vardır. Resmi açıdan hemşirelerin forma giymesi zorunludur. Haftanın 7 gün 24 saatini neredeyse hastanede geçiren hemşireler de bu kurala uymak zorunda olduğu için değişmeli olarak formaya ihtiyaç duyarlar. Bizler de hemşire forması standartlarında en iyi şekilde hemşire forması tasarımı yaparak siz müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz.

    Prosedür gereği tek renk ya da tek model hemşire forması yoktur. Sağlık Bakanlığı forma seçimini hemşireye bırakmıştır. Gerekli standartlara uyması forma tercihi açısından yeterlidir. Bu yüzden siz de karakterinizi yansıtacak sizi siz gibi hissettirecek hemşire forması modellerini inceleyerek seçiminizi yapabilirsiniz. Özellikle gece nöbetine kaldıysanız kendinizi daha iyi hissetmeniz açısından renkli ve desenli hemşire forması modellerini tercih edebilirsiniz. Beyaz kumaş üzerine işlenen rengarenk animasyonlar ve resimler takım eşliğinde sizi daha canlı gösterecek ve siz de giyiminize bağlı olarak kendinizidaha dinç hissedeceksiniz.

    Hemşire Forması Modelleri
    Pek çok çeşitte hemşire forması modeli vardır. V yaka yarasa kol forma, V yaka dar kesim kol forma, tesettür hemşire forması, hâkim yaka forma, bol kesim ve dar kesim ile likralı kumaştan üretilmiş hemşire forması modelleri hemşirelerin en çok tercih ettiği forma modelleridir. Bizler de üretim yaparken ağırlığı bu modellere vererek sizlerin tarzınıza yönelik hizmet sunuyoruz. Çünkü sizin tarzınız firmamız için büyük önem arz ediyor ve gelişen moda sektörüne de sizin sayenizde ayak uyduruyoruz.

    Hemşire Forması ve Tesettür Hemşire Forması 112 giyimden alınır..

    YanıtlaSil
  2. Projeksiyon Lambası, Projeksiyon Lambaları, Projeksiyon Tamiri, Lamba Değişimi,

    YanıtlaSil

Yorum Gönder