V9 Virüsü Nedir? Bilgisayarınızdan Nasıl Kaldıracaksınız?


Merhaba değerli Hakkı Şenkeser “Benim Dikey Dünyam” okurları. Bir önce ki, “Lider Haber V9 Virüsü Nasıl Kaldırılır? Çözümü Burada(Resimli Anlatım)” başlıklı yazımda bilgisayarınızın tarayıcısında isteminiz dışında Lider Haber başlıklı haber sitesini ve web de karşılaştığım üzere pek çok benzer uygulamayı aktif eden V9 virüsünü nasıl etkisiz hale getireceğimizi anlatmıştım.
Bu yazımızda da önce V9 virüsünün tanımı yapacağız. Sonrasında bu virüs bilgisayarınıza nasıl girmiş olabilir? Tarayıcınızın ana sayfasını nasıl tekrar google.com yapacaksınız? Sorularının cevabını bulacaksınız.




Tr.v9.com (V9 Virüsü) Nedir?
V9 virüsü, tarayıcı hijacker dediğimiz, neredeyse tüm tarayıcılar için etkili (firefox, chrome ve internet explorer) internet tarayıcı virüslerinden biridir. Bir kere bilgisayarınıza bulaştığında  v9 virüsü ana sayfanızı kontrol altına alır. İnternet tarayıcı programınızı her açtığınızda google yerine farklı bir uygulama sayfasına sizi yönlendirir.
Aslında v9 virüsünü gizlilik ihlalcisi ve bilgi toplayıcısı olarak tanımlayabiliriz. Çünkü bu virüs kullanıcıların arama terimlerini, gezinme geçmişini ve hatta ip adresini, ismini ve bunun gibi kişisel bilgilerini topluyor daha sonra bu bilgileri kullanarak tr.v9.com aramalarında sizin ilgilendiğiniz ürünlerin reklamlarını çıkarıyor. Yerinizde olsam v9.com u kullanırken iki kere düşünürdüm.
V9 Virüsünü Neden Kaldırmalısınız?
Yukarıda bahsettiğim gibi, v9.com’un tek kar yöntemi sizin bilgilerinizi toplayarak ekranınıza ilginizi çekecek onlarca reklam çıkarmasıdır. Bize olan zararı sadece reklam değil tabii ki. Bu reklamların bilgisayar kaynaklarını tüketmesi ve bilgisayarımızı yavaşlatması da ekstra zarar oluyor. Bazı virüs mağdurları bilgisayarının çöktüğünden bile şikayetçi durumda.
En kötüsü de, internet de yazdığınız kredi kartı, tc kimlik numarası gibi bilgileri toplayıp hackerlere ve dolandırıcılara satabiliyorlar. İşte asıl korkmanız gereken de bu durum. Paranızı çaldırabilirsiniz dikkat edin.


Peki, bu virüsü bilgisayarımızdan nasıl kaldıracağız? Sorunun çözümünü sizler ile resimli olarak paylaşayım.

1.    İlk olarak bilgisayarınızın masa üstünde bulunan Google Chrome kısa yoluna sağ tıklayın.


1.    Özellikleri seçin.



2.    Açılan sayfada, “Kısa Yol” sekmesi içerisinde,  “Hedef” kutucuğu içerisindeki kısa yol adresine DİKKAT edeceğiz.


1.    Hedef kutucuğu içerisinde Google Chrome kısa yolunu altta ki resimde ki yönergeleri takip ederek değiştiriniz.






DİKKAT! Resimde gösterildiği üzere \chrome.exe” den sonraki kısım SİLİNECEK.


1.    Uygula diyerek bilgisayarınızı YENİDEN BAŞLATIN…. Artık arama motoruna tıkladığınızda Lider Haber sitesinin açılmadığını göreceksiniz.

Evet arkadaşlar umarım sorununuzun çözümüne katkı sağlayabilmişimdir. Sonuçları yorum kısmından bildirirseniz sevinirim.


Bir sonra ki yazımda görüşmek üzere hoşça kalın.





































Yorumlar