MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Nasıl Alınır ?

Değerli arkadaşlar Hakkı Şenkeser "Benim Dikey Dünyam" başlıklı bloğumun MeslekiYeterlilik sayfasının bir önceki yazısında MYK Mesleki Yeterlilik Belgesinin Avantajları Nelerdir? Başlığıyla konumuza devam etmiştik. Bugünkü yazımızda ise MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Nasıl Alınır? Noktasında bilgilendirme yapacağız.

MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Nasıl Alınır?

Kurumların ve bireylerin MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi alabilmeleri için belge almak istedikleri mesleğe ait ulusal yeterliliğin olması ve MYK tarafından bu ulusal yeterlilikte sınav ve belgelendirme yapmak üzere yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşunun bulunması gereklidir.



Adaylar, belge almak istedikleri ulusal yeterliliklerde yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarını MYK internet sitesindeki yetkilendirilmiş belgelendirmekuruluşları arama modülünden sorgulama yaparak öğrenebilirler

Sınav ve belgelendirme sürecinin tamamı yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarınca yürütülür, bireyler sınav başvurularını belge almak istedikleri ulusal yeterliliklerde yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşlarına yaparlar.



Ulusal yeterliliklere göre yürütülen;

1- Teorik Sınavı



2- Performans Sınavı



Süreçlerinde başarılı olan adaya MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi ve aynı format dâhilinde taşınabilir cüzdan tipi MYK Mesleki Yeterlilik Kimlik Kartı düzenlenir.

Hem Teorik Sınav hem de Performans sınavları hakkında ki daha detaylı bilgilendirmelere takip eden yazılarımda ulaşabileceksiniz.

Konu hakkında daha detaylı bilgilendirme ve danışmanlık almak isterseniz;

GSM:  0 535 691 62 79 numaralı telefon numaramdan,

Bloğumun ana sayfasında ki  İLETİŞİM sayfasında ki bilgilerden de bana kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

MESLEKİ YETERLİLİK HAKKINDA Kİ TÜM YAZILARIMA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ


Kaynakça: Konu hakkında daha detaylı bilgilere MYK (Mesleki Yeterlilik Kurumu) sayfasından ulaşmanız mümkündür.

Hakkı Şenkeser



Yorumlar

Yorum Gönder