MYK Mesleki Yeterlilik Belgesinin Avantajları Nelerdir?

Değerli arkadaşlar Hakkı Şenkeser "Benim Dikey Dünyam" başlıklı bloğumun Mesleki Yeterlilik sayfasının ikinci yazısında MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Nedir? Başlığıyla konumuza devam etmiştik. Bugünkü yazımızda ise MYK Mesleki Yeterlilik Belgesinin Avantajlarından bahsedeceğiz.

MYK Mesleki Yeterlilik Belgesinin Avantajları Nelerdir?

Ulusal yeterlilik sistemi orta ve uzun vadede işsizliğin azalması, istihdamın gelişmesi, verimlilik ve rekabet gücünün artmasıyla ülke ekonomisinin güçlenmesine katkı sağlar. Nitelikli ve belgeli işgücü istihdamının artması daha kaliteli ürün ve hizmet sunumunu yaygınlaştırarak yaşam standartlarımızın yükselmesini de destekler.


MYK Mesleki Yeterlilik Belgesinin Bireyler İçin Avantajları Nelerdir?

Ulusal yeterlilikler temel alınarak yapılan ölçme değerlendirme sonucunda alınan belge, kişiye bir işe başvururken sahip olduğu bilgi, beceri ve yetkinlikleri sergileme olanağı vermektedir.

Ulusal yeterlilikler yaygın ve informal öğrenmenin tanınmasına imkân verdiği için bireyler kişisel gelişimlerini daha çeşitli ve esnek yollarla sağlayabilirler. Mesleki ilerleme yolları daha açık hale geldiğinden kariyer hareketliliği desteklenmektedir.

MYK Mesleki Yeterlilik Belgesinin İşverenler İçin Avantajları Nelerdir?

İşverenler mesleğin gerektirdiği nitelikli ve belgeli iş gücüne daha kolay ulaşabilmekte ve teşvik imkânlarından yararlanabilmektedir.

İşin gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, değişen koşullara ayak uydurabilen kişilerin istihdam edilmesi işverenin rekabet gücünü artırmakta, doğru insan kaynağı planlaması ile zaman ve para kaybı engellenmiş olmaktadır.


Nitelikli iş gücü istihdamının yaygınlaştırılması, tüketiciye sunulan ürün ve hizmetin kalitesinin artmasına katkıda bulunmaktadır.

Konu hakkında daha detaylı bilgilendirme ve danışmanlık almak isterseniz;

GSM:  0 535 691 62 79 numaralı telefon numaramdan,

Bloğumun ana sayfasında ki  İLETİŞİM sayfasında ki bilgilerden de bana kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

MESLEKİ YETERLİLİK HAKKINDA Kİ TÜM YAZILARIMA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ


Kaynakça: Konu hakkında daha detaylı bilgilere MYK (Mesleki Yeterlilik Kurumu) sayfasından ulaşmanız mümkündür.

Hakkı Şenkeser


Yorumlar

Yorum Gönder